Auktioner

Vi har glädjen att presentera dessa konstnärer som stödjer AFL och vår insamling hos Cancerfonden genom att donera nedanstående konstverk. 

Vi auktionerar ut Bo Lundwalls "Vilande rävungar" och Malin Wijks "Jaktlycka" (nr 1 och 2 nedan). Så här går auktionerna till:

  • Skicka ditt bud på den/de av de två tavlorna du är intresserad av via PM (privat meddelande) till oss på Facebook eller via mail (webb@apporteraforlivet.se). Du har fram till söndag 16/12 kl 15:00 på dig.
  • Det högsta budet som givits på resp tavla startar den öppna delen av auktionerna som kör igång måndag 17/12 kl 15:00vår Facebook-sida.
  • Bud ges i kommentarsfältet under resp auktion.
  • Auktionerna avslutas onsdag 19/12 kl 15:00. Högsta budet på resp tavla vinner auktionen.
  • Betalning görs direkt till vår insamling hos Cancerfonden.
  • Leverans av tavlorna enligt överenskommelse.
Lycka till!

1. Bo Lundwall

Klicka på bilden för att förstora

"Vilande rävungar"
Färdiginramat numrerat grafiskt blad/giclée på William Turner/Hahnemühle 310 g grafikpapper.
Upplaga: 80 ex.
Storlek: 585 x 472 mm inkl ram och syrafri passepartout (bildytan är ca 410 x 280 mm)
Värde: 3000 kr

Konstnären presenterar sig:
"Bo är utvald att deltaga med sina bilder i ett flertal böcker i bl.a. Sverige, Finland, Norge, USA och Canada. Fyra fågelfrimärken, som valdes till Ålands vackraste frimärken 2013, tre jakthund frimärken till Posten Åland 2015, tre frimärken Däggdjur i skogen samt fyra frimärken Hackspettar på Åland 2019 är några av hans senaste projekt. Bo har ett flertal gånger blivit utvald till utställningen Birds in Art, på Leigh Yawkey Woodson Art Museum i USA samt ett flertal gånger utvald till Artists for Conservation i Canada. Hans uppdragsgivare är bl.a. företag, myndigheter, bokförlag, privata beställare och gallerier. Teknikerna är akvarell, olja, litografier och giclée.
 
Utbildning:
Skånska målarskolan, Malmö, 1 år.
Anders Beckmans skola, Stockholm, 3 år (nuvarande Beckmans designhögskola).
 
Bo har blivit utvald att deltaga med en eller flera bilder i följande böcker:
Rum för skönhet, HSB och konsten, HSB:s Riksförbund förlag, 1998.
Möten med konstnärer, av Cilla Jahn, Raster Förlag, 2002.
The Best of Wildlife Art, av Rachel Rubin Wolf, North Light Books 1997, USA.
Wildlife Art, av Alan Singer, Rockport Publishers, 1999, USA.
The Art of Conservation, An international Exhibit of Nature in Art, Heliconia Press Inc, 2010, 2011 och 2014, Canada.
Däggdjuren I Norden, ICA Bokförlag, 2010. Bild: Bo Lundwall, 116 arter - bilder till boken. Författare Torkel och Elisabeth Hagström. Utgiven år 2010 i Sverige och år 2011 i Norge, Finland och Estland.
Tillbaka till naturen, allt du glömt och lite till. Bild: Bo Lundwall, Text Lotta Skoglund. Utgiven 2016, Massolit bokförlag.
Trollen. Deras liv, land och legender, Bild Bo Lundwall, text Jan-Öjvind Swahn, Bonnier.
 
Birds in Art, blivit jury utvald ett flertal gånger till ”Birds in Art” Leigh Yawkey Woodson Art Museum, USA samt vandringsutställningar på 6 olika museer i USA.
Christie´s Wildlife Art, sålde 2 oljemålningar på auktion, London 1997.
Rovdjuren och deras förvaltning, omslag till boken, Statens offentliga utredning, 2007.
Svenska Frimärken,  7 st olika frimärken, 1993 Vilda djur 2, 1996 Vilda djur 3, Svenska frimärken, Sverige.
Giclée och litografiupplagor för flera  konstföreningar och företag.
American Swedish Institut, Bo var en av 10 svenska konstnärer och fotografer som utvaldes för utställning på American Swedish Institut i Minneapolis, USA 2006.
Representerad med text och bild på Konstik, Konst i Kalmar Län.
Bo har fått ett flertal stipendier och kulturpriser från bl.a. Sveriges författarfond, Regionförbundet Kalmar län, Svenska Tecknare, Hultsfreds kommun."

Läs mer på Bo Lundwalls hemsida.

My Hansson

Klicka på bilden för att förstora

"Working Lab"
Numrerad och signerad reproduktion/giclée på Hahnemühle German Etching 310 g konstpapper.
Upplaga: 50 ex.
Storlek: A2 (594 x 420 mm) 
Värde: 1500 kr

Konstnären presenterar sig:
"Jag heter My och har jobbat som professionell djurporträttör i mitt företag My Kind of Art sedan våren 2011. Att tillbringa dagarna med en pensel i handen har alltid varit en självklarhet och mina intressen för hundar och jakt har varit en röd tråd genom hela livet. När mina kompisar på dagis ritade prinsessor så satt jag och illustrerade mina tidiga jaktminnen i form av rådjur, hundar och en hel del fågel.

Jag är född -90 utanför Stockholm, har rest mycket och bott utomlands, men mitt hjärta har landat i den norrländska glesbygden och det är här jag trivs allra bäst. Jag är bosatt i Hälsingland med min sambo och fyra hundar i ett litet timrat hus från 1800-talet."


Läs mer på My Hanssons hemsida.

2. Malin Wijk

Klicka på bilden för att förstora

"Jaktlycka"
Numrerad och signerad reproduktion.
Upplaga: 50 ex.
Storlek: A3 (420 x 297 mm)
Värde: 500 kr

Konstnären presenterar sig:
"Jag heter Malin Wijk och tecknar realistiska djurporträtt i blyerts. Min första beställning tecknade jag år 2006 & år för år har jag utvecklat mina färdigheter. Idag är mina porträtt fulla av detaljer och det är inte ovanligt att de blir förväxlade med ett svartvitt fotografi. Min strävan är alltid att skapa något utöver en "kopia" av ett foto, & jag får ofta höra att mina porträtt är mycket levande.
 
Jag delar min vardag med två jaktgoldens & att spendera tid i skogen med dem ger mig både lugn och ny energi. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men drömmer om ett mer lantligt liv framöver."


Läs mer på Malin Wijks hemsida.

Markus Andersson

Klicka på bilden för att förstora

"Nöjd gris"
Olja på duk
Storlek: 600 x 1000 mm
Värde: 10 000 kr

Konstnären presenterar sig:
"Jag är en svensk målare och mångsysslare som bor på den svenska landsbygden, ett par mil norr om Uppsala. Min skolning har jag fått bland annat genom konstskolor, men kanske viktigast av allt via trägna studier av naturen. Sedan år 2001 har jag även varit sommarelev hos Odd Nerdrum vid ett flertal tillfällen.

Under sommarhalvåret målar jag gärna utomhus, allra helst vid havet. Intressen som friluftsliv och fiske har hjälpt mig att bekvämt kunna vistas ute, liksom att träna seendet och noggrant iaktta landskapet. När det är vinter målar jag mest i min ateljé. Porträtt, stilleben, och symboliska motiv är återkommande teman under det mörka vinterhalvåret. Jag är också intresserad av samhällsdebatt och tabubelagda frågor som inte är på modet i finsalongerna.

I övrigt anser jag att: Friheten är Skönhetens moder!"


Läs mer på Markus Anderssons hemsida.
Markus Andersson på Wikipedia.