- - - - - - - - - - -

WT Apportera för livet

- - - - - - - - - - -

Apportera För Livet är ett av Sveriges största hundevenemang och anordnas som ett Working Test (WT). Målsättningen med tävlingen är att samla in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden. Sedan starten för fem år sedan har Apportera För Livet bidragit med närmare 1,6 miljoner kronor till forskningen mot cancer!

2019 års WT går av stapeln 1-2 juni på Äleby Gård på Stallarholmen i Sörmland och arrangeras av Jill och Peter Raneryd (Retrievertraining.eu) med stab. AFL är ett helt ideellt arrangemang och alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden. Insamlingsmålet för årets WT är satt till 400 000 kr vilket vi, med din hjälp, hoppas slå med råge! Läs mer om hur du kan bidra.

Tävlingen ses som en av de mest prestigefyllda och till start kommer Sveriges absoluta toppskikt av retrievers. Vi kommer att få se jakthundar av yppersta klass som tampas om åtråvärda segrar i lag- resp. individuella tävlingar. 

Under helgen räknar vi med flera hundra tävlande och besökare till Äleby Gård i Sörmland (hitta vägbeskrivning här). Äleby Gård, som drivs av familjen Högfeldt, bedriver viltbruk på närmare 900 hektar mark. Viltkött säljs i gårdsbutiken och under helgen finns ett flertal utställare på plats. Bland annat har man möjlighet att prova på lerduveskytte och delta i skyttetävling samt köpa jaktkläder, hundsaker och mycket mer. Ett stort antal sponsorer bidrar med fantastiska vinster i våra lotterier och vi kommer även hålla auktioner på plats. Se mer om vad som händer i filmen här nedan!
 

Tävlingarna

Working Test (WT) är en tävlingsform som härstammar från Storbritannien och som från början kom till som ett sätt att hålla igång hundarna under icke-jaktsäsong. Idag har den utvecklats till en mycket stor tävlingsform både i England och på kontinenten. Under detta WT prövas hundarna på fem stationer där olika jaktlika situationer simuleras. Varje station har ”sin” domare som bedömer hundens prestation utifrån en skala på 20 poäng. 
 • Lördag 1 juni: Lagtävling. Varje lag består av tre deltagare och en reserv (frivilligt). Uppgifterna på stationerna motsvarar elitklass på WT.
 • Söndag 2 juni: Individuella tävlingar i två klasser, öppen- och elitklass. 
Tävlingarna börjar ca 08.30 båda dagarna och pågår hela dagen. Prisutdelning sker efter varje tävlingsdag.
 

Här presenteras våra domare som i år kommer från både Storbritannien och Sverige.
 

Vandringspris

Ett nyinstiftat vandringspris kommer delas ut till vinnande lag. Priset är donerat av årets arrangörer, Jill och Peter Raneryd, och är till minne av Calle Ahlsten.


Håll utkik här och på vår Facebooksida för löpande uppdateringar om WT Apportera för livet 2019.

Vi hälsar alla, tävlande och besökare, välkomna till 2019 års viktigaste evenemang och hoppas att det blir riktigt roliga tävlingsdagar!

Kontakt

Kontaktuppgifter till organisationskommittén hittar du här.

Följ oss!

Integritetspolicy

 • Vi sparar vissa uppgifter i en databas i samband med arbetet kring AFL 2019. 
 • Uppgifterna är:
  • För anmälan och resultat: förarens/lagledarens namn, emailadress och mobilnummer samt hundens namn och ras.
  • För allmänna frågor: namn, emailadress och meddelande.
 • Dessa uppgifter har vi sedan för att kunna komma i kontakt med dig vid ärenden kring tävlingen samt för att hantera startlistor och resultatinformation på hemsidan, i katalog och på vår Facebooksida.
 • Vi delar inte dessa uppgifter med tredje part om det inte är ett lagkrav.
 • Önskar du att vi raderar dina uppgifter efter tävlingen är du välkommen att kontakta oss på webb@apporteraforlivet.se
 • Under tävlingsdagarna kommer vi att ha fotograf på plats och bilder kommer publiceras på vår Facebooksida, på vår hemsida och på fotografens hemsida. Om du inte vill ha bilder på dig publicerade, kontakta webb@apporteraforlivet.se